2010. június 24., csütörtök

Szeretetvarázs

Többek kérésére -megjegyzem: remek ötlet- azon dolgozom, hogy optimalizáljam a terveket, így fejenként 4 színt használnánk (ideális esetben; remélem sikerül is összehozni), ezáltal jobban ki tudjuk majd használni az alapanyagot. Ehhez kell egy kis idő, kérlek legyetek türelemmel.

Kérdés/kérés: tudna valaki (akinek van Gilicéje) csinálni egy próbadarabot a kis négyzetből (4 szín, 13x13 cm), hogy tudjuk, hány sor és hányas tű a legjobb hozzá? Elsőre úgy gondoltam, hogy egy szín adhatna több sort, így nagyobb színfoltok lennének - ha ez belefér a 13 cm-be.

Sajnos a Gilice fonal nemzetközi postázása túl drága lenne, ám a külföldön élők is tudnak segíteni természetesen, nem szükséges takarót készíteni, lehet bármilyen kézzel készült játék, előke, párna, bármi, ami a gyerekes családokat támogatni tudja.

Köszönöm Lányok!

7 megjegyzés:

Karina írta...

A gilicéhez szuper a 3-as tű, a 13 cm pedig olyan 8,5- 9 sor. Este készíthetek egy próbát, de akkor már jó lenne az adott színekből. Nekem majdnem minden színből van. Írd meg milyet készítsek.

Melinda írta...

Jó ötlet, mi több, remek! Szerintem a próbához elég egy szín is, ha csak a méretvétel miatt érdekes. Én azt hiszem, csak a hétvégén tudnék nekiállni, de szívesen megcsinálom. A négyzetek elkészítésénél a korábban linkelt leírást vegyük alapul? Mert ahány helyen olvasom, annyiféleképpen van leírva, hogyan is készül egy nagyi. Nagy különbség persze nincs, de legalább egy munkán belül készítsük ugyanúgy, így is érdekes lehet majd az összeállítás az egyéni horgolási szokások miatt (mindenki máshogy horgol, gondolom, mint ahogy köt is, szorosabban, lazábban, erre gondolok).
És ugye úgy gondoltad, hogy egy szín adhatna több sort is? Csak mert pont fordítva írtad, nyilván tévedésből.;D
Szóval, szerintem első körben nézzük meg, hány kör kell egy nagyjából 13 cm-es kockához, egyetértetek? És akkor látjuk egyből, hogy hány szín, hány körben fér el egyen belül.

wondrlanding írta...

Haha! Tényleg pont fordítva írtam! Köszi, javítottam!

Köszönöm Karina, hogy megcsinálod! Küldöm majd emailben a színt.
Ha mindenkinek jó a korábban közölt nagyiminta, akkor legyen az. Elsőre ezt találtam, és 2
magyar nyelvű horgolós könyvben is benne van: a 200 minta babatakarókhoz, és a 200 horgolt blokk.

Karina írta...

Egyébként ezt a leírást és képet pont én töltöttem fel, mikor a horgo-blogos közös takarót készítettük elő :))

wondrlanding írta...

:) ez érdekes! Körbeért a minta!

aniko66 írta...

Lányok, azért tegyétek ide fel a készítendő mintát, hogy egyértlemű legyen (lusta vagyok visszakeresni)! Köszi! :)

aniko66 írta...

Áááá, ne törödjetek velem! Már meg is találtam, kinyomtattam és megállapítottam, hogy a jó pap-né is holtig tanul (már ami az összehorgolást illeti, de nagyon tetszik is ez a módszer!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...