2011. január 25., kedd

Mademoiselle

Mademoiselle necklace
Horgolt- és hímzéssel díszített gyöngyökből álló nyaklánc, mely a masni alá rejtett kapoccsal záródik. Karácsonyi ajándéknak készült a sógornőmnek, Móninak.
Jönnek még majd sorban a további karácsonyi dolgok, meg újabbak is, csak mostanában kicsit lassabban. A háttérben viszont nagy a nyüzsgés, szervezünk, költözünk, gyógyulunk, annak ellenére, hogy a januárt legszívesebben átaludná az ember, ha lehetne.
Mademoiselle necklace
Minta: Mademoiselle {Shelby Allaho}
Fonal: Schachenmayr nomotta Catania 100% pamut {125m/50g}
Tű: 3,5 mm
Elkezdve: 2010.11.26.
Befejezve: 2010.12.22.




Teljesen más témában lenne egy technikai kérdésem: kötött mamusz talpára szeretnék csúszásgátló pöttyöket vagy csíkokat, ehhez milyen anyagot használhatnék? Van ebben tapasztalata valakinek? "B"-tervként hasított bőr talpra gondoltam... Bármilyen információért hálás lennék, köszönöm!

12 megjegyzés:

Eszter írta...

Szia, Eszter, bocsánat, hogy outsiderként írok, de Szentpyrnél azt olvastam a Mary Jane-mamusznál, hogy IKEÁ-s filces csúszásgátlót tett a talpra..Puszi: Eszter

bucilla írta...

Szuper a nyaklánc, igazán különleges darab:)

Agnesenca írta...

Szia, én csak annyit találtam neten, hogy van egy puffadó festék, amit ha rányomsz, olyan hatást érsz el vele, mint a csúszásgátlóval. Ha a hátoldaláról vasalod, akkor felpuffad. De nagyobb minta kell kicsit, mert a kisebb hamar lepottyan, vagy nem fejti ki a hatását.

Annás írta...

Már nagyon vártam ezt a nyakláncot, nagyon-nagyon tetszik!!! Úgy nőcis, hogy közben nem is :) Az oldalsávban a "Godard" pulcsira vagyok még igencsak kíváncsi...

Koncz Zsuzsi írta...

eszter, nekem több ideám is van csuszásgátló tappancsra. ebből egyről, a fent említett pufi festékről tudom hogy jól működik. a többi csak az én agyam szüleménye, egy firka és némi szöveg a kis ötletkönyvemben de még nem jutottam odáig, hogy kipróbáljam.

a felpuffadó festéket szinte bármilyen hobbyboltban beszerezheted, és ha jó meleg a hajszárítód, netán hőlégfúvó is akad otthon akkor hajrá azzal! csak a hőlégfúvóval vigyázz, mert kissé brutálisan égethet de gyors és megbízható munkát lehet vele némi gyakorlattal csinálni.
ha a többi agyszüleményem is érdekel szívesen megírom. :D

szép ez a lánc, de a cipentyűkre is kiváncsi vagyok! ;D

Babi néni írta...

A pufifesték nekem nem jött be zoknitalpon, de csak vasalóm van. Felpuffadt ugyan, de mosáskor lejött - lehet, hogy számít a fonal minősége is. Ettől függetlenül lehet, hogy én voltam béna.

Olyan ötletet olvastam másoknál, hogy szarvasbőrből szabott kutyatappancsot varrt egy textilmamusz aljára, illetve a vendégpapucsok talpára a JYSK-ben kapható szőnyeg aljára szánt hálómintás csúszásgátlót varrta.

Timici írta...

szuper a nyaklánc!!!!
én használtam zoknira hőre puffadó festéket hőlégfúvóval, tök jól működött, mosásnál sem jött le soha, de hajszárítóval nem értem el ezt a hatást és vasalóval sem, szóval csak olyan dolognál válik be ami nem zsugorodik egyből ha magasabb hőfoknak teszed ki.
Filcet lehet venni méterben és darabban is, azt akár rá is varrhatod.
A szőnyeg alá való hálós csúszásgátló szerintem picit merev és nem is túl szép, de persze ha a funkciót vizsgáljuk valószínűleg megállja a helyét.
A bőr is jó, bár hamar elkopik és egy idő után ha kifényesedik csúszhat is.:S
Esetleg olyan méterárut érdemes nézni, amin alapból vannak ilyen kipuffadó gumis részek. Milyen színűt szeretnél?
Betegeskedéshez, költözéshez nagy kalappal!!!

wondrlanding írta...

Sziasztok Lányok! Nahát, mennyi jó ötlet!! A pufi festékben gondolkodom egyelőre, csak nem biztos, hogy a hőlégfúvóval neki merek menni a gyapjúnak. Bár ki tudja, valószínüleg egy vegyiszál/szintetikus szál talán azonnal megolvadna. Sebaj, majd tesztelgetem valami próbadarabon bevetés előtt.
Még volt egy elvetemült ötletem: a szilikon tömítő, amivel pl.a kád-csempe között lehet szigetelni. Nem tudom, mi a tudományos neve. És azt sem, hogy működhet-e. A kulcsszó a TESZT lesz. Meglátjuk, mi sül ki.
1000 köszönet!!!

wondrlanding írta...

És a nyakláncos dícséretekért, meg a jókívánságokért is!!

Koncz Zsuzsi írta...

a hőlégfúvó nem rossz. ne tedd túl közel és ne max hangerővel. anno csináltam a suliban. még a hajszáritó is jó ha van több fokozata. a gyapjúban nagy kárt csak akkor tesz ha szenesre égeted. de egy kis darabon próbáld ki mindenképpen, a vasalóst is ha a mellett döntesz.
a szőnyeg alá való csuszásgátló háló, nem szép, de biztos működik.a kereskedelemben kapható mamuszok műbőr talpához képest sokkal jobb megoldás. :D
a szilikon izé nem is rossz ötlet. bár én inkább a folyékony PET palackot probálnám- ragasztópisztoly. egy gond lehet vele hogy kicsit kemény ha megszárad.

kellemes kisérletezést!

MrsYarnart írta...

Nagyon szép ez a nyaklánc, mostanában éppen ezek a kedvenc színeim :) Nagyon tetszik a többi holmid is! A nagy kedvencem a takaró az oldalsávban. Nagyon örülnék, és megtisztelnél, ha elfogadnál tőlem egy díjat!

wondrlanding írta...

:) Köszönöm szépen MrsYarnart! Nagyon örülök és roppant megtisztelő, hogy rám gondoltál!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...