2011. július 26., kedd

Tavirózsa / Water Lily

Water Lily
Szombaton lesz a már emlegetett keresztelő és úgy gondoltam, hogy az ikrek anya-készítésű ruhát kell, hogy viseljenek. És most én bizony varrni fogok, nem kötni, vagy horgolni, hanem varrni! Nos nem kevés idő, bosszúság - és végül persze öröm- árán készült el az első ruhácska, és már a második is -ami másmilyen lesz- folyamatban van.
A nagyrészt kézzel varrt klasszikus fazonú ruha mindkét rétege ugyanolyan finom fehér pamut batiszt, sárgás selyem virágokkal, levelekkel és gyöngyökkel díszítve.
We have the christening ceremony of my twin daughters this Saturday, and I thought they should wear a mum-made dress. And this time not a knit or crochet, but a sewn one! Well, it cost a long time and pain, but I think it was all worth it. There is a second-different-one waiting in my craft-room to be finished.
This classic style dress is mainly hand stitched, and has two layers of the same fine white batiste with silk flower-, leaf- and bead adornments attached.

Water Lily

Water Lily

Water Lily

Minta/Pattern: Sea rose {Ottobre Design 03/2011}
Anyagok/Materials: Pamut batiszt, selyemszalag, hímzőfonal, gyöngy / Cotton batiste, silk ribbon, embroidery floss, beads
Méret/Size: 104

12 megjegyzés:

Zandiflora írta...

Tündérek lesznek a kislányaid! Gyönyörű ez a ruhácska így a virágokkal feldíszítve.

Nóra írta...

Nagyon édes ruhácska, a "szétdobált" szirmok nagyon romantikussá teszik.

aarkus írta...

Csodaszép, különleges darab, nagyon tetszik! :-)

Irenka írta...

Gyönyörű munka! Egyszerű és meseszép lett.

Theia írta...

Nem tudsz véletlen olyan oldalt, ami hasonló a Raverly-hez, csak épp varrós? A régi Burdákat már átlapoztam, de nem találok olyasmit, ami tetszene (téli ruhák első sorban). Olyan oldalt keresek, ahol egy-egy darab szabásmintát is meg lehet venni, de igazán nagy, portál-szerű oldalt nem találok. :-/

wondrlanding írta...

Köszönöm szépen Lányok! Örülök, hogy sikerült, mert nem volt sima ügy:)
Theia: olyasmiről, mint a ravelry nem tudok, viszont ezt már nézegettem, de még nem próbáltam:
http://voguepatterns.mccall.com/
Remélem találsz olyat, ami tetszik!

Koncz Zsuzsi írta...

de jó ruha! ugye nem mondod hogy képes vagy kézzel varrogatni? elismerésem.én már csak azt varrom kézzel amit nem tudok gép alá gyömöszölni.
nálunk is mostanában lesz keresztelő. ruhát kellene varrnom. anyagot már vettem. de egyelőre ötlet kell. :)

biztos szépek lesznek a lányok!mind a három. ;D Apa meg büszkélkedhet! :)))

wondrlanding írta...

Köszi Zsuzsi!! Leginkább emiatt az anyag miatt varrtam sokat kézzel, mert nagyon vékonyka volt, és a gép nem minden öltésfajtáját viselte jól, aztán biztos ami biztos alapon maradtam a hagyományos módszereknél a nyaknál, szegéseknél, aljánál.
Most meg már csak egy interlockról álmodom:) Neked van? Érdemes gondolkodni rajta?

Koncz Zsuzsi írta...

:) van. szeretem nagyon! még a legbutább verzió is segítség! (mondjuk az a közel 4 év nőiszabó szak gyakorlati oktatás is...)
nem túl okos az enyém, de amire kell arra megfelel. szépen varr, cérnával, fonallal egyaránt. eddig mindent szépen megvarrt. (broter minilock)
egy jó gép + lock = mini varroda. :D
ha veszel érdemes utánnanézni hogy milyen kiegészitő talpak vannak hozzá. egy holozó, meg egy felhajtó hasznos segítség. ;)

Theia írta...

Köszönöm, átböngészem az oldalt! :-)

Koncz Zsuzsi írta...

Theia, a burda honlapján is lehet szabásmintákat venni, és van pár ingyenes minta is.

wondrlanding írta...

Köszi a választ és a tippeket Zsuzsi;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...