2011. november 23., szerda

Férfi mamusz / Men's slippers

Men's slippers
A férjemnek is készült egy nemezelt mamusz. Varrás nélküli darab, melynél rövidített sorok alakítják a formát. Mivel nem találtam itthon hozzáillő gombot, a talp színéből horgoltam párat és kicsit kézzel nemezeltem őket.
I made a pair of slippers for my husband, too. Completely seamless, shaped by short rows. I did not find buttons to go with the slippers, so I made some crochet buttons using sole color and hand-felted them a little.

Men's slippers

Men's slippers

Minta/Pattern: Men's slippers {Pick n' Knit Patterns}
Fonal/Yarn: Barka - Diplomata 125m/50g {Platina, Bermuda árnyalat} 60% extra finom merino gyapjú, 40% teveszőr /60% extra fine Merino, 40% camel
/Needles: 5.00 mm {Addi Circular / Addi körkötőtű - 80cm, 40cm}
Súly/Weight: 103 g


9 megjegyzés:

Tündérlátta írta...

extra férfias és nagyon jó fazon!!

Duzsu írta...

de jó:) épp most szereztem be ezt a mintát:) Épp azon töröm a fejem, hogy melyik fonalból készüljön. Fordulhatok majd hozzád magát a nemezelést illető kérdésekkel? :)

paribanu írta...

Mesteri! Nagyon szeretem a dolgaidat...Nagyon.

nöné írta...

Ó, ez nagyon-nagyon tetszik nekem! Csak egy baj van, 48-as lábra a világ minden kincséért sem kezdenék hozzá:o)Marad a jó kis kínai papucs, igaz, az is 45-ös méretben, félig lelógó sarkakkal:o)Így jár, aki nagy lábon él.

Irenka írta...

Férfiasan csinos. :)

wondrlanding írta...

Köszönöm szépen Lányok az elismerő szavakat!

wondrlanding írta...

Duzsu: persze! Szívesen segítek, kérdezz nyugodtan!

wondrlanding írta...

Nöné: ezen jót nevettem!!! 48?? Ekkora lábakra tényleg kellene az anyag meg a meló:)

Timici írta...

Eszter, nagyon tetszik a mamusz, amit a férjednek csináltál. :) A free mintákból én is elkezdtem egyet az én életem párjának, de van pár dolog amit nem tudok, segítenél?
Ahogy nézem a fotóidat a mamusz talpa is nemezelt gyapjú, nincs rajta plusz anyag, ami meggátolná a csúszást. Nincs rá szükség? csak azért kérdezem, mert nálunk a lépcső lakkozott fa és biza csúszik rendesen.:( A másik, hogy nemezeléskor kitömted a papucsot vmivel hogy ilyen alakja legyen vagy a kötésminta alapján úgyis csak ilyen lehet? bár még csak az elsőt kötöm, de nagyon foglalkoztat a végkifejlet:D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...