2011. augusztus 31., szerda

Citta

Citta
Saját tervezésű dolgot mutatok most, egy aszimmetrikus, átlapolt elejű csípőszoknyát. Az alapötlet szerint a szimmetriából a textil esésének kell kibillentenie az egyensúlyt, és a szálirány/kötésirány váltása a rádolgozott előlapnál külön hangsúlyozza ezt. A derekat dupla 'zsinórdísz-sor' emeli ki. Igyekeztem a varrnivalókat minimalizálni, így az egészet egy darabban kötöttem a derék résztől lefelé haladva, az átlapolt eleje résznél pedig -az említetteknek megfelelően- merőleges irányban. A szoknya oldala cipzárral záródik, valamint a megfelelő esés és tartás miatt pedig bélés is került bele. A minta hamarosan elérhető lesz.
Today I am showing my own design, an asymmetrical, layered hip skirt. The initial concept was centered around breaking the symmetry by a draping fabric and the same idea was ment to be enhanced by changing the direction of the grain-line at the front panel. The waistline is accented by two I-cord rows. The whole skirt was knitted in one piece from the waist down to the hem and the front panel from side to side - in order to minimize the necessary stitching. The skirt is fastened by a zipper, besides for the right draping and shape a lining was sewn into. The pattern will be available soon.

Citta

Citta

Citta

Minta/Pattern:
Citta {Wondrlanding}
Fonal/Yarn: Barka - Esti mese 170m/50g {Kalóz árnyalat} 100% merino gyapjú /100% merino wool
/Needle: 3,25 mm
Súly/Weight: 350 g


2011. augusztus 29., hétfő

Vörös bársony / Red velvet

Red velvet
Sarah Wilson terve, a Red Velvet az én verziómban zárt tunikaként, övvel viselve. Vékonyabb fonalból -10 gombolyag finom pamutból-és kicsit hosszabb fazonban, mint ahogy leírás javasolta. 4 hónapig tartott, mire elkészült, mert sokszor félretettem, de most nagyon örülök, hogy végre kész és nagyon tetszik.
Sarah Wilson's design, the Red Velvet appears in my version as a closed tunic, worn with a belt. I used thinner yarn - 10 balls of fine cotton- and knit it longer in length as the description suggested. It took me 4 months to finish, since it rested a lot, but now I am happy to have it finally finished, and quite satisfied with the outcome.

Red velvet

Red velvet

Minta/Pattern:
Red Velvet {Sarah Wilson - The Sexy Knitter}
Fonal/Yarn: Barka - Bóbita 150m/50g {Puszedli árnyalat} 100% biopamut /100% organic cotton - (kifutott fonal / discontinued yarn)
/Needle: 2,5 mm
Súly/Weight: 497 g


2011. augusztus 25., csütörtök

Rózsaszín jázmin / Jasmine in pink

Jasmine in pink
Egy hónapja látható az augusztusi Barka Galériában ez a táska, de itt, a blogon még nem mutattam. A fazonja teljesen ugyanolyan, mint a korábbi jázmin táskáé, de az alapminta, fonal és a színek különböznek. Ajándék lett Rita barátnőm szülinapjára, és már jó ideje az ő birtokában van.
This bag is very similar to the one I showed before, but the stitch pattern, yarn and colors are different. It was a birthday gift to my dear friend, Rita, and she received it some time ago already.
Jasmine in pink

Jasmine in pink

Fonal1
/
Yarn1: Barka - Gerlepár 76m/50g, 50% bambusz, 50% pamut /50% bamboo, 50% cotton
Fonal2/Yarn2: Barka - Négy évszak 77m/50g, 50% pamut, 35% bambusz, 15% gyapjú /50% cotton, 35% bamboo, 15% wool
/Needle: 4,0 mm
Súly/Weight: 120 g


2011. augusztus 24., szerda

Fűzér / Bunting

Birthday bunting
Régóta készültem rá, hogy girlandot horgoljak, de Florentine hozta meg hozzá a kedvemet igazán. Íme az ő és Timtimi csodás fűzérei: link1 link2. Nagyon szeretem a blogját, elképesztően kreatív, érdemes nézegetni nála!
A saját - vagyis az ikreknek készített- girlandhoz egy babatakaró elemeiből választottam a mintát, mely alapján 16 darab háromszöget horgoltam, majd láncszemsorral és kispálcákkal kapcsoltam össze.
I was planning to crochet a bunting for a long time, but Florentine's and Timtimi's beautiful garlands gave me extra motivation to start. She is so creative, it is really worth to check out her amazing blog!
For my version I choose a pattern-element from a baby blanket, crocheted 16 triangles, then connected them with chain- and single crochet stitches.
Birthday bunting

Birthday bunting

Birthday bunting

Minta/Pattern:
Triangle baby blanket {Elín Guðrúnardóttir}
Fonal1/Yarn1: Barka - Bóbita 150m/50g {Mályva árnyalat} 100% biopamut /100% organic cotton - (kifutott fonal / discontinued yarn)
Fonal2/Yarn2: Barka - Gilice 137m/50g {Ananász, Óperenciás, Paszuly, Csillagszem árnyalat} 100% pamut /100% cotton
Fonal3/Yarn3: Schachenmayr Nomotta - Catania 125m/50g {00100, 00205, 00208, 00243 árnyalat} 100% pamut /100% cotton
/Needle: 3,0 mm
Súly/Weight: 114 g




2011. augusztus 4., csütörtök

Cseresznyevirág / Cherry blossom

Cherry blossom

Veró kislányom keresztelő ruhája is fotózható állapotba került a hétvégi ünnepség csoki és torta nyomainak eltüntetése után, így végre meg tudom mutatni. Ez a két rétegű ruha is ugyanabból a fehér pamut batisztból készült, mint az előző, rózsaszín selyemszalag és levehető virág kitűző díszítéssel.
Double layer christening gown for one of my twin daughters, Veró. The same materials were used as for the one before, with pink silk ribbon and detachable flower adornment.

Cherry blossom

Cherry blossom

Cherry blossom

Cherry blossom

Minta/Pattern: Tropical blend {Ottobre Design 03/2011}
Anyagok/Materials: Pamut batiszt, pamut-len vászon, selyemszalag, gyöngy / Cotton batiste, cotton-linen, silk ribbon, beads
Méret/Size: 104
Link parties: Tea Rose Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...