2010. június 4., péntek

Bambuszkolás

Pár hete tologatom egy majdnem kész bambusz tunika blokkolását, de már nem várhatott tovább a dolog! Ez amúgy az a fázisa a kötésnek -na meg a darabok összevarrása-, amit nem szeretek különösebben, gondolom nem én vagyok az egyetlen... Ráadásul nem ismerem a bambusz fonalakat, nincs tapasztalatom, milyen extra körültekintést igényel a fonalvégek eldolgozása, és a blokkolás. A neten nem találtam sok mindent; Gabi látott el jó tanácsokkal (köszönöm ezúton is!), de csak-csak csúszott az ügy. Most már szinte kész is a blokkolás, meg is osztom a kíváncsiakkal, hogy történt a dolog: formára és méretre igazítottam szárazon, kitűztem, aztán langyos vízzel spricceltem le (permetező flakonból), hogy jó vizes legyen. Egy napig száradt. Remélem sikerül a hétvégén összeállítani, és akkor már csak a nyakát kell megkötni:)

Minta: Dapple (Kim Hargreaves)
Fonal: Barka - Mandarin 100% bambusz 87m/50g
Tű: 4,5 - 5,0mm
Elkezdve: 2010.04.22.



5 megjegyzés:

Melinda írta...

Ó, blokkolás, ó összevarrás... tudom, miről beszélsz!:( Nekem van egy pulcsim, csipke, ami lassan egy éve vár ezen eseményekre...:S
Jó, hogy említetted ezt a "spray blocking"-ot. Nekem ezzel mindig az a bajom, hogy akkor nincs kimosva az anyag. Csak tapogatja, teszi-veszi az ember, míg elkészül egy munka, nem? És akkor koszolódik is.
A tunika egyébként nagyon ígéretes, légy szíves nem sokáig váratni minket az összeállítással!;D:x

wondrlanding írta...

Úgy okoskodtam, hogy jobb lesz, ha majd egyben mosom ki, nehogy egyenetlenül nyúljanak meg a darabok és nehezebb legyen az összeállítás. Próbálok óvatos lenni az ismeretlennel;)
Amúgy (tudom, gyalázat!) de én általában mindent beteszek a szupi mosógépembe -a 'veszélyes elemeket' mosózsákban-; van rajta kézi mosás program, ami a sima hideg mosásnál kevesebbet pofozgatja a ruhát.

bucilla írta...

Nekem ebben nincs tapasztalatom, de félnék az összeállítástól én is az biztos...Még szerencse, hogy a kendőket nem kell varrni:)
Gyönyörű lesz a tunika, kíváncsian várom a képeket az összeállított állapotról.

wondrlanding írta...

Örülök, hogy ígéretesnek tartjátok! Én is nagyon kíváncsi vagyok már, igyekszem hamar befejezni, és fotózni.

Melinda írta...

Tehát eme blokkolás csak az összeállítás miatt van? Akkor értem.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...