2010. július 22., csütörtök

Szeretetvarázs - összehorgolás


Július 31-i összehorgolás:

Óbudai Egyetem Bánki Donát Kollégiuma
Budapest, VI.ker., Podmaniczky út 8.
Nagyterem - 11:00-18:00

Kérlek hozzátok a blokkokat, ollót, horgolótűt, zsákvarrótűt, maradék fonalat.
Szeretettel várok mindenkit!

2010. július 20., kedd

Szeretetvarázs


Végre sikerült életre kelteni a modemet...úgyhogy itt vagyok.

Az a javaslatom, hogy mindenki küldjön/hozzon el minden blokkot, amit készített. Már csak azért is, mert mindenki 3x készített el 1-1 blokkot 3 külön takaróhoz. Például a 4-es blokkot a 'gazdája' 3x horgolta meg, 3 teljesen egyforma darab készült, ami 3 külön takaróba fog kerülni.
A méretbeli különbségek miatt is jobb, ha látjuk mindet, így a nagyobbakat nagyobbakkal, kisebbeket kisebbekkel tudjuk összepárosítani. A félkészeket is küldjétek - amihez kevés lett a fonal -, majd befejezem/befejezzük.
Köszönöm Lányok!


2010. július 19., hétfő

Szeretetvarázs


Több visszajelzést is kaptam, hogy a blokkok elkészültek:) Ezek összegyűjtése két módon fog történni:
  • A július 31-i összehorgolós találkozón személyesen. Helyszín folyamatban.
  • Postázva/elhozva/küldve (nekem). Címet kérésre emailben.
Nagyon fontos, hogy minden elem összegyűljön július 31-ig! Csak így tudjuk szétosztani az összehorgolási munkát és tovább dolgozni.
Kérem, hogy a maradék fonalat is hozzátok/küldjétek, így azok is a takarókba fognak kerülni. Ha valakinek olyan gondja akad, hogy nem elég egy-egy szín a blokkjaihoz, akkor hozza el a találkozóra, és ott befejezzük a maradékokból.
Az összehorgolásra további alapanyag beszerzése ugyanúgy történik majd, mint a blokkokhoz.

Ma elutazunk - ha minden jó megy (egyik picúr sem lesz már lázas). Egyelőre úgy néz ki, hogy sikerül internet hozzáférést is intézni valahogy, így el tudtok majd érni.
Annak, aki postázna: július 28-tól tudok csomagot átvenni.

2010. július 15., csütörtök

Szeretetvarázs

Szeretetvarázsos óvodánk vezetője jelezte, mennyire örül a sok segítségnek és figyelmességnek részünkről. A gyerekek, a szülők és az óvoda is hálás lesz az ajándékokért.
Nagy hasznát vennék lepedőknek is - a esetleg valaki varrni tudna- , mert az ágyakkal együtt kellett kidobniuk őket - mind bepenészedtek a sok víztől. Ennek 170 cm X 80 cm volt a mérete és körbe volt gumizva 2 méter gumival.
Ha valaki tud ebben segíteni nekik, akkor kérem, tegye. Ennek a szervezését sajnos már nem tudom vállalni:(

Eddig 5-en leszünk a júliusi összehorgolós találkozón. Nagyon várom, hogy mások is csatlakozzanak, vagy 1-1 takaró otthoni összehorgolásrára vállalkozzanak. A lista/kommentek ehhez ITT.

Díj

Kreatív blogger díjat kaptam Zsókától! Ez az első amit kapok, nagyon örülök Zsóka, köszönöm szépen!
A szabályok szerint 7 dolgot kell, hogy írjak magamról:

1. Mint rengetegen -én is reméltem, hogy majd egyszer, ha nagy leszek, ikreim lesznek. A valóságban erre kicsi az esély, én mégis ezen szerencsések közé tartozom, két csodaszép kislányom van, akik a jövő héten egy évesek lesznek.
2. Építész vagyok, ezen belül a kísérleti építészet érdekel.
3. Mindig imádtam a textileket, legyen az kötött, szövött, nyomott...bármilyen. Nagyon szeretem azokat, amelyek reagálnak hőre, fényre...a külvilágra, és ezek hatására színt/mintát változtatnak, világítanak...
4. Most éppen az érdekel, hogy lehet az anyagok hajtogatásával különböző textúrákat elérni.
5. Őrületek: könyvek, táskák, fonalak, textilek...
6. Budapest a hatodik város, ahol lakom. Ősszel megint költözöm.
7. Jobb 30+ évesen, mint huszonévesen.

Akiknek a díjat szeretném adni:
1. Smelinda
2. Anice
3. Szentpyr
4. Larion
5. Színkavalkád
6. Silerika
7. Ejjkukk

2010. július 12., hétfő

Szeretetvarázs

Érdeklődöm, hogy jön-e valaki a július 31-i összehorgolásra, eddig 1 visszajelzést kaptam, (=nem). Ha senki sem jön, nem foglalok termet, nekem ez sem probléma, csak a takarók legyenek összeállítva. Kérem, aki összehorgolna otthon egy egész takarót augusztus végéig, az konkrétan (fiú-, vagy lány t.) és mielőbb jelezze, mert az elemeket akkor eszerint gyűjtjük össze - és én is megnyugszom kicsit, hogy nem rám vár 11 takaró összehorgolása. Köszönöm mindenkinek!

Összehorgolás:

Július 31-én tud jönni: Aarkus, Aniko66, Barka Jutka, Eszter, Fancsila, Maczyka, Smelinda, Timici, Zsuzsa
Augusztus 28-án tud jönni: Borsoo?, Eszter, Maczyka?, Zsuzsa

Kicsit számoltam: egy takaró összehorgolása kb. 16db blokk elkészítésének megfelelő munka.

Összehorgolás tutorial Carina-nál (Carina Envoldsen-Harris)

2010. július 11., vasárnap

Szeretetvarázs - Kutyorg

Helen kedves kis kutyust tervezett a Szeretetvarázs számára, az ő bemutatkozását olvashatjátok:

"Helen Kutyorgja

Őkutyorgságát Gilice fonalból horgoltam. Az ő mintáját azok fogják megkapni, akik részt vesznek az árvízkárosult oviknak szánt Szeretetvarázs takarók készítésében - így a maradék fonalak is hasznosak lesznek. Sőt, a levágott fonalvégek besegítenek a kutyorg tömésénél.

Szerettem ezzel a fonallal dolgozni, nagyon finom, természetes, kellemes színekkel. Remélem, az ovisok is nagyon fognak örülni minden egyes horgolt állatkának :) Kis tömzsi testét nagyon jó gyömöszkölni, sőt, látszik rajta, hogy még tetszik is a kutyorgnak...

További információkat Kutyorgról Helen blogjában találsz."*

A Barka weboldalán megvásárolható lesz a minta. A bevétel pedig szintén a szeretetvarázsos akció keretein belül: az ovik kapják.

*Barka Galéria

2010. július 10., szombat

Szeretetvarázs

A felsőzsolcai ÁMK Platthy Ida Napközi Otthonos Óvodája nagy károkat szenvedett az árvíz miatt, így örömmel veszi az általunk készített takarókat, párnákat, játékokat. Ezeknek az eljuttatásában a Máltai Szeretetszolgálat lesz segítségünkre, ennek az ideje valószínüleg szeptember közepén lesz, Ejjkukk Detti már felvette velük a kapcsolatot. Részletek később.

A takarók blokkjainak összehorgolását július 31-én, szombaton kezdjük el, a helyszín biztosítása folyamatban. Még egy ilyen találkozó lesz, augusztus 28-án, ekkor már nagyjából vagy készen lesznek a takarók, vagy ekkor fejezzük be őket, vasalunk, csomagolunk, stb. A két időpont között otthon is tudunk dolgozni a takaró elemeinek összeállításán.
A kész elemeket korábban is eljuttathatjátok hozzám (vagy másokhoz), akik jönnek az összehorgolós találkozóra. Kérem jelezzétek, ha a fenti időpontokban részt tudtok venni ezen. Köszönöm!

2010. július 9., péntek

Lagoon

Nagyon szeretem Kim Hargreaves terveit, ez a második, amit a Nectar könyvből kötöttem és biztosan lesz folytatás! Bár sokkal rövidebb, mint az eredeti modell (az inkább tunika), de ezt egy cseppet sem bánom. Számomra újdonság volt, hogy egy darabban készült, vállvarrás nélkül, csak az oldalai és az ujja alatt illesztettem. A nyakpánt utólag került rá; picit szélesebbre vettem, mint a mintában.




















Minta: Lagoon (Kim Hargreaves - Nectar)
Fonal: Barka - Gerlepár Mályva - 50% bambusz, 50% pamut (8db)
Méret: S
Tű: 4,0 mm
Elkezdve: 2010.06.25.
Befejezve: 2010.07.08.


Barka Galéria - Július

2010. július 4., vasárnap

Hexagon helyzet - Július



Eddig elkészült:116 db
Még hátra van: 814 db (!!!!)
Kép: Fotó+Photoshop
Minta: Hexagon How-to (Attic24)
Fonal: Schachenmayr nomotta - Catania 125m/50g
Tű: 2,5mm
Elkezdve: 2010.04.02.

Strozzi

Készen van már vagy két hete, de eddig bújkált a polcomon ez a kis kötött indácska. Eredetileg -a minta szerint- nyaklánc, szerintem inkább karkötő:) De akár öv is lehetne.
Harisnyatűvel készül; szár-részek: 2 szemből álló I-cord (fűző?), a leveleknél ez növekszik 7 szemre.


Minta: Strozzi (Berroco)
Fonal: Barka - Marcipán pamut/kasmír
Tű: 3,0 mm


Barka Galéria - Július

2010. július 2., péntek

Szeretetvarázs takarók - blokkolás

Többen jeleztétek, hogy a kész négyzetek nagyobbak lettek, mint a tervekben. A javaslatom: 15x15cm-re blokkolt legyen a kész méret, mindenki horgoljon 2 sor/színt, és az ehhez neki megfelelő tűméretet használja. Kérem, hogy szálvégeket is dolgozzuk el egyénileg.

A blokkolásról:

A szálvégek eldolgozása:

2010. július 1., csütörtök

Szeretetvarázs takarók - blokkméret

Orsolya is elkészített egy blokkot, ő kb. 16 cm-re mérte. Kérdésem, hogy más is horgolt-e már a mintából, ha igen, mekkora lett? Szerintetek megoldást jelent a méretkülönbségekre az, hogy a kisebbeket még egy sorral körbehorgoljuk? Akinek van ötlete, tapasztalata, kérem jelezze!



Szép, ugye? :)))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...