2011. július 14., csütörtök

Holdviola / Lunaria

Lunaria

Horgolt mini boleró ezüstszürkében. Egy nyári ruhához készült - a képeken nem ezzel látható - , amit majd a templomban fogok viselni az ikerlánykáim keresztelőjén.
Az misztikus elnevezés abból adódik, hogy a fonal színe számomra olyan megfoghatatlan, képtelen vagyok eldönteni, hogy szürke, vagy ezüst. Az alkímisták szerint a pénzvirágnak pont ilyen mágikus ereje van: képes arra, hogy a higanyt ezüstté változtassa.
Crochet mini bolero in silver grey. I made it for to complete a summer dress -not the one in the pictures - which I am going to wear to church at the christening of my twin daughters. I could not figure out the color though - is it grey or silver..., therefore I choose a name with a mystical story behind: alchemists thought, that Lunaria /Moonwort has a special power to convert quicksilver into pure silver.

Lunaria

Lunaria

Lunaria

Lunaria

Minta/Pattern:
Mini bolero {Adult Cute Lace Pattern Wear and Komono(おとな可愛いレース編み ウエアとこもの) or Lovely Lace Knitting}
Fonal/Yarn: Barka - Cinege 233m/50g, 100% merino {Achát árnyalat}
/Needle: 2,5 mm
Súly/Weight: 82 g
Megjegyzés/Notes: Craft Book Challenge #07



{Többen kedvesen érdeklődtetek, hogy hová tűntem és hiányoltátok az újabb blogbejegyzéseket - sokmindennel foglalkoztam ez alatt az egy hónap alatt, persze olyasmivel is, ami majd felkerül a blogra, de emellet más is adódott. Nem kell ám megijedni, semmi rossz, csakhát időnként felpörögnek a dolgok.
Nagyon köszönöm, hogy jelentkeztetek!}

33 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Igazán csodaszép! A minta és a forma is, meg persze a fonal. Meg az elkészítés.
Egyszóval úgy, ahogy van!:)

Kerol írta...

Hű, gyönyörű!!!:)

King.art írta...

Gyönyörűséges a boleród!

wondrlanding írta...

Sziasztok Lányok! Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik!

Irenka írta...

Örülök, hogy jól vagytok, nem írtam ugyan, de gondoltam rád. Szép lett a boleró, csini leszel benne, és szuper a névválasztás.
(Nekem Holdviola hercegnő jutott eszembe a bejegyzés címét látva.:)

Szentpyr írta...

Eszter, csodálatosak a munkáid! Mindig ámulatba ejtesz! Ez a mostani is egy kifinomult, különleges darab lett! Rajzról/ábráról horgoltad?

Annás írta...

Nagyon szép! És jó újra hallani felőletek :)

Kati írta...

Olyan kifinomult, olyan szép, olyan elegáns... És még sorolhatnám tovább :) De ezt mindegyik munkádra el lehet mondani! Gratulálok (ehhez is)!

Varga Gabi írta...

Most is sikerült valami különlegessel előrukkolnod, és enyhítened a heveny esztertelenségemen. Ma többször benéztem Hozzád, és ezzel a látvánnyal megyek aludni is. Köszönöm. :)

Timici írta...

csodaszép ez a bolero!!!!! három tündér lesz a templomban az már biztos;)
Jó hogy minden rendben van és az is hogy újra jelentkeztél,várom a folytatást!

Duzsu írta...

Ez gyönyörű!!! Most gyorsan nekiláttam a csatolt linken a japán jelek bogarászásának, de segitség:) hogy igazodsz el ezen?

wondrlanding írta...

Köszönöm szépen:)
Irenka: Holdviola hercegnőnek utánanéztem, mert eddig nem ismertem. A lányaimmal még csak a Baby Einsteint meg Bogyó és Babócát nézünk, lassan viszont ideje lesz kiművelnem magam kicsit a témában, mert az én ikreim is gyorsan nőnek!
Szentpyr: Igen, rajz alapján készült, minimális szöveg van hozzá, és azt nem is értem:))
Köszönöm Annás, Katalin, Gabi, Timici, jó újra 'találkozni', igyekszem majd megint gyakrabban jönni.
Duzsu: nem itt vettem a könyvet (azért tettem be ezt a linket, mert ezen az isbn és egyéb adatai szerepelnek), hanem az ebay-en. Sajnos ritka, már nem nyomtatják, így nehéz beszerezni. A japán horgolós könyvekben rajzolt minták szerepelnek, és a jeleket általában folyamatábrák magyarázzák el. Japánul én sem tudok;)

Viszont itt vannak ingyenes japán minták angolra fordítva: http://gosyo.shop.multilingualcart.com/free1.php

Duzsu írta...

Nagyon köszi a linket!

Irenka írta...

Én meg a Baby Einsteint nem ismerem, mindjárt utána is nézek. Egyébként éppen ezt gondoltam, amikor felétek tévedtek a gondolataim, hogy két manócskát terelgetni a világ felfedezésében bizony időigényes elfoglaltság. A Villangókat természetesen nálunk sem a kicsik nézik.:)

Maya Kuzman írta...

This is absolutely gorgeous!

Koncz Zsuzsi írta...

:D szép lett!
figyu van egy barátném japánban. ha gondolod összehozlak vele fordítás miatt. ő is kötős-varrós plusz indigó festő! szóval biztos besegit fordítani. (ő a másik mákostésztás :D vele szoktam dolgozni.)

baby einsteineket meg nagyon szerette Emmi! sajnos nem játszák már. az volt eddig a legjobb ilyen "mondjukegyütt!" mese. :D
bogyóbabócát meg nem szeretem, nálunk nagyon megy pityke, meg pompom! kockásfülü nyúl,vizipók. jó kis régi meséink! mutass belőle a lányoknak biztosan élvezik majd! kicsipónit barbit kerüld mint a tüzet! rettenetes!
puszi

paribanu írta...

Gyönyörű, finom, elegáns...Biztosan csinos leszel benne...és elragadó

wondrlanding írta...

Irenka: A Baby Einsteint imádják a lányok, csak ajánlani tudom. A védőnő is belenézett és szerinte is jó, mert ugyanazt a dolgot többféleképpen mutatja be - pl. igazi hajó, rajzolt hajó, játékhajó, papírhajó...Az én kis gengszter-ikreim valóban elképesztő energiával rendelkeznek, vakmerőek, és megdolgoztatják az embert:)))

wondrlanding írta...

Thank you for the nice comment Maya!

wondrlanding írta...

Köszi szépen Zsuzsi, bár még egyelőre boldogulok a mintákkal, de nem kizárt, hogy majd keresni foglak ez ügyben!
Mese vonatkozásában még csak azokat szeretik az ikrek, amelyekben nem nagyon van történet. Pl. a Tesz-Vesz Város is csak rövid ideig érdekes nekik. Szerintem később jön majd az ilyesmi, de megjegyzem a listádat, és lassanként beszerzem ezeket a dvd-ket.

wondrlanding írta...

:)Köszönöm szépen Paribanu!

HeMarica írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
HeMarica írta...

Szia!
A Barka Fonal galériájában láttam meg ezt a szépséges bolerót, nagyon nagyon tetszik. Szeretném megkérdezni, ha nem túl nagy kérés el tudnád nekem küldeni a mintát??? Nyáron lesz egy bartánőm esküvője és csodálatosan állna neki egy ilyen boleró, szeretném vele megajándékozni.
Előre is köszönöm. Marica

wondrlanding írta...

Marica: nagyon örülök, hogy tetszik Neked a boleró. A minta, amely alapján készítettem ebben a könyvben található: http://www.7netshopping.jp/books/detail/-/accd/1102272914/subno/1
Sajnos szinte lehetetlen beszerezni, mert nem nyomtatják újra. (A saját példányomat az ebay-en vettem.)
Kerestem Neked ingyenesen letölthető hasonló mintákat, remélem találsz közöttük olyat, ami tetszik, és megfelelő lenne az esküvőre:
http://gosyo.co.jp/english/pattern/eHTML/ePDF/1104/1w/27-546B_Yuttari_Silky_Bolero.pdf
http://gosyo.co.jp/english/pattern/eHTML/ePDF/1009/2w/29-1_Crochet_Motif_Shrug.pdf
http://gosyo.co.jp/english/pattern/eHTML/ePDF/1011/2w/27-28-1_Bolero.pdf
http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=119&d_id=22&lang=us
http://www.berroco.com/exclusives/maple/maple.html
http://crochetme.com/media/p/89020.aspx

Timici írta...

hú Eszter, a második milyen szépséges, köszi:)

wondrlanding írta...

:D Timici, de jó, hogy Te már biztosan találtál közöttük valamit!

HeMarica írta...

köszönöm szépen meg fogom nézni őket!

Névtelen írta...

Nem régen bukkantam rá a blogodra és mondhatom, hogy nagyon lenyűgözőek az alkotásaid, főként a Holdviola / Lunaria elnevezésű boleró nyerte el a tetszésemet,ha nem lenne túl nagy kérés akkor vennék tőled egy mintát. Örülnék, ha felvennéd velem a kapcsolatot, email címem: ancsa900108@freemail.hu
Előre is köszönöm!

wondrlanding írta...

Kedves Névtelen! Írtam emailben is, de azért itt is: Nagyon örülök, megnyerték a tetszésedet a munkáim. A Holdviola mintája nem saját tervezés, a bejegyzésben is megjelölt japán könyv leírása alapján készítettem, így a szerzői jogi védelmek miatt a leírást nem értékesíthetem, másolhatom. Kérlek tekintsd meg az általam javasolt hasonló és ingyenesen letölthető mintákat!

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a férfi mamuszod,vállalsz rendelésre is készítést? Ha igen lsz. írj az emailemre...edinatoo@gmail.com

HeMarica írta...

Szia!
Képzeld, karácsonyra megkaptam a bátyámtól a könyvet amiben a boleró mintája van. Kalandos úton Japánból, még Angliát is megjárva érkezett meg hozzám :). Most már csak egy kis időre lenne szükségem, hogy valami szépséget tudjak belőle csinálni. Az egész családom azzal viccelt ebben a pár napban, hogy ne keverjem össze a japán jeleket a horgolási mintákkal mert akkor nem lesz sikerem :)

wondrlanding írta...

HeMarica: Jaj, de jó!!! Nem könnyű beszerezni, az biztos! Olyan klassz minták vannak benne, mellette pedig nagyon szép és igényes az egész könyv. Sok örömöt kívánok hozzá!
Remélem egyszer láthatom, mi készült belőle;)

HeMarica írta...

Amint sikerül horgolnom belőle valamit, megmutatom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...